TELEFONTID

Telefontid ved sygeplejerske alle hverdage kl. 8.00-11.00

Lægerne svarer telefon på skift kl. 8.00-9.00

Ved spørgsmål til bestemt læge henvises til at sende en mail via e-kons (husk: responstid op til 5 dage). Ved akutte problemstillinger skal du ringe i telefontiden og vil blive tilbudt en tid hos lægen.

 

 

HPV-vaccine til drenge fra 12 år + catch up-program

DRENGE OG HPV-VACCINATION

HPV CATCH-UP VACCINATIONSPROGRAMMER

TIL DRENGE OG UNGE MÆND 

 

HPV-vaccination bliver gratis til drenge pr. 1. september 2019,

hvis de fylder 12 år denne dag eller senere. 

Catch-up programmet gælder følgende:

Drenge, som er fyldt 12 år i perioden 1. januar 2018 – 30. juni 2019 

(født i perioden 2006 – 1. halvdel af 2007). 

Unge mænd, som er tiltrukket af mænd, og som er fyldt 18 år den  

1. januar 2020 eller senere, men ikke 26 år inden 1. januar 2020

(født i perioden 1. januar 1994 – 31. december 2003).

 

Ud over livmoderhalskræft og andre kvindelige kræftformer, kan HPV forårsage kræft i analkanalen og endetarmsåbningen (samlet kaldet analkræft). Ved at vaccinere drenge mod HPV beskytter man dem derfor mod tilfælde af analkræft, der er forårsaget af HPV. Mænd kan også få andre HPV-relaterede kræftformer nemlig kræft i penis, mund, svælg og mandler, men der er endnu ikke videnskabelig dokumentation for, at vaccination mod HPV også kan beskytte mod disse kræftformer.

Gratis Pneumokok-vaccination

Alle personer som er fyldt 65 år eller patienter som lider af kroniske sygdomme såsom

KOL, Astma, Diabetes, Svær overvægt med BMI over 40, immunrelaterede sygdomme mfl. (Lægelig vurdering) tilbydes gratis vaccination mod lungebetændelse.

Hvis du er vaccineret før mod lungebetændelse, skal der først tages en blodprøve, da for hyppig vaccination kan give bivirkninger. I så fald anbefaler vi, at du kontakter vores sygeplejersker for råd og vejledning.

Bestil en tid hos sygeplejersken pr telefon eller online hvis du ønsker en vaccine.

 

COVID-19 forholdsregler i praksis

COVID-19 FORHOLDREGLER:  TELEFONTID DAGLIGT KL. 8.00-11.00.
MAN KAN HER RINGE OG BESTILLE TID TIL KONSULTATION. GRUNDET CORONA ER VI BEDT OM, AT KLARE SÅ MEGET SOM MULIGT PR TELEFON, MAIL ELLER VIDEO. VORES ONLINE BOOKING ER DESVÆRRE ER STORT SET LUKKET, DA VI IKKE MÅ SE UVISITEREDE PATIENTER. DET ER DOG MULIGT AT BOOKE TID TIL EN BLODPRØVE HOS SYGEPLEJERSKEN OG EN TELEFONKONSULTATION HOS LÆGERNE ONLINE. DET GÆLDER STADIG AT MAN IKKE BARE MÅ MØDE OP UDEN AFTALE.

Den nuværende situation i Danmark med en pågående epidemi med COVID-19 gør, at så få mennesker som muligt skal have deres gang i almen praktiserende lægers klinikker. Dette skyldes den øgede smitterisiko der er på steder, hvor mange, især syge mennesker dagligt færdes.
Alle akutte problemstilinger, som ikke kan klares over telefonen, vil naturligvis, efter aftale, blive set i klinikken eller viderehenvist til relevant sted.

Vi håber meget på vores patienters forståelse og at disse foranstaltninger kun vil være nødvendige i en kortere periode.

Vores telefontid på vores sædvanlige nummer 4448 3838 er kl. 8.00-11-00.

 

 

Hvis du mistænker at du er smittet med Covid-19

- Ved milde symptomer hvor der ønskes podning, for feks at kunne genoptage arbejdet, men ikke har behov for at blive yderligere undersøgt af en læge. Da kan du blive undersøgt med podning på et af regionens hospitaler eller testcentre. Du skal ringe til os og blive henvist først. Når vi har henvist skal man selv booke en tid på hjemmesiden www.coronaprover.dk som tilgåes med NemId.

Hvis du ønsker denne podning kan du enten sende os en mail via e-konsultation eller ringe på 4448 3838. Vi beder om at vores Akutnummer ikke bruges til disse henvendelser.

- Hvis du har det rigtig skidt, særligt åndenød, trykken for brystet eller høj feber skal du kontakte os som du plejer på tlf 44 48 38 38. Hvis det skal gå hurtigt skal du ringe til os på Akutnummer 20 20 26 38 eller 112 hvis den er helt gal.

Har man behov for indlæggelse sker det som vanligt via os, med den forskel, at vi ikke først selv må se dig, som vi normalt ville gøre.

 

CORONAVIRUS FORHOLDSREGLER

Sundheds Styrelsen har oprettet en hotline - en telefonlinje - hvor borgere med spørgsmål til coronavirus kan ringe ind. Nummeret er 70 20 02 33.

 

Smitteopsporing

Hvis du har været i nærheden af en person som er testet posistiv for covid-19, anbefales det at du bliver testet 2 gange. Dels på dag 4 efter du har været i kontakt med personen og dels på dag 6. Indtil du har svar på begge podninger skal du holde dig isoleret i hjemmet for ikke at risikerer at smitte andre.

For at få adgang til at booke to podninger med 2 dages mellemrum på www.coronaprover.dk skal du først henvises af os. Du kan enten sende os en mail eller ringe på vores telefon i telefontiden kl. 8-11. Det er ikke noget man skal ringe på vores akutnummer for.